آمریکا سیاست های اقتصادی خود را در قبال ایران تغییر نمی دهد/ بازار در شرایط فعلی جایی برای نفت ایران ندارد!

مدیر اسبق امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه سیاست نفتی دموکرات ها با جمهوری خواه ها متفاوت است گفت: با ورود بایدن سیاست آمریکا در قبال ایران تغییر نخواهد کرد.اطلاعاتی که از سوی ستاد های بایدن در دنیا مخابره شد نشان می دهد که این فرد قصد دارد تحریم های ایران را هوشمندانه کند و به دنبال مذاکره با ایران در خصوص حقوق بشر و سیاست های منطقه ای ایران خواهد بود.

محمدعلی خطیبی مدیر اسبق امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران در گفت وگو با خبرنگار گروه صنعت و بازرگانی پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد با اشاره به تغییر رئیس جمهور آمریکا و احتمال تغییر سیاست های آمریکا در قبال ایران و برداشته شدن تحریم ها گفت: این موضوع خیلی ساده لوحانه است که آمریکا حتی با تغییر رئیس جمهورش سیاستش را در قبال ایران تغییر دهد.

وی ادامه داد: اطلاعاتی که از سوی ستاد های بایدن در دنیا مخابره شد نشان می دهد که این فرد قصد دارد تحریم های ایران را هوشمندانه کند و به دنبال مذاکره با ایران در خصوص حقوق بشر و سیاست های منطقه ای ایران خواهد بود.

خطیبی با اشاره به این موضوع که آمریکا تحریم های فعلی را از اقتصاد ایران بر نمی دارد اما به دنبال مذاکره با ایران خواهد بود تا منافع بیشتری کسب کند تصریح کرد: نتیجه این مذاکرات لزوما به برداشته شدن تحریم ها منجر نخواهد شد مگر اینکه ایران از حجم بیشتری از منافعش کوتاه آید و دقیقا همان رفتاری که در دولت اوباما با ایران شد بایدن نیز با ایران خواهد داشت.

این کارشناس بازار نفت ادامه داد: آمریکایی ها تا روی موارد مورد نظرشان با ایران به توافق نرسند هرگز تحریم ها را رفع نخواهند کرد، آنها حتی حاضرند بخش کمی از تحریم ها را برطرف کنند ولی به محض گرفتن امتیاز های بیشتر از ایران شرایط را روی ایران سخت خواهند کرد.

وی با اشاره به این موضوع که شرایط بازار نفت شرایط خوبی را سپری نمی کند تصریح کرد: اکنون در فصول سرد سال در نیمه کره شمالی هستیم اما می بینیم هم اکنون تقاضا برای نفت در حالت کاهشی به سر می برد و به همین دلیل ۱۵ تا ۲۰ میلیون  بشکه از تولید نفت جهانی کاهش یافته است.

خطیبی با اشاره به اینکه قیمت نفت در همین شش ماه گذشته به زیر ۱۰ دلار هم رسیده و در حتی در برخی از روزها منفی شده بود اظهار کرد: با تشدید محدودیت ها به دلیل شیوع ویورس کرونا تقاضا برای نفت خام در بازار جهانی رشد پیدا نخواهد کرد و حتی ممکن است تقاضا تضعیف نیز شود.

این کارشناس بازار نفت با اشاره به اینکه در میان مدت ممکن است شرایط بازار نفت تغییر کند زیرا اساسا سیاست نفتی جمهوری خواهان با دموکرات ها متفاوت است جمهوری خواه ها به دنبال تولید حداکثری از نفت هستند به طوریکه می بینیم آنها آمریکا را که وارد کننده نفت خام بود تبدیل به صادر کننده نفت خام کردند اما دموکرات ها این سیاست را دنبال نمی کنند و حتی ممکن است به معاهده پاریس که ترامپ از آن خارج شده بود باز گردند.

وی تصریح کرد: دموکرات ها معتقدند تولید نفت و گاز شیل به محیط زیست آسیب می زند برای همین محدودیت هایی را اعمال می کنند و روند افزایش تولید نفت آمریکا را متوقف خواهند کرد بنابراین سیاست نفتی دموکرات ها روی قیمت نفت جهانی نیز تاثیر می گذارد.

خطیبی با اشاره به اینکه دموکرات ها روی اجماع  بین المللی تبحر دارند ادامه داد: و این چیزی است که ترامپ در آن نقطه ضعف داشت که البته به نفع ایران بود. بنابراین الان امریکایی ها می توانند اروپایی ها را نیز روی سیاستهایشان بر ایران متحد کنند که بنابراین باید در فضای بین المللی قوی ظاهر شویم زیرا قطعا می توانند ایران را تحت فشار بیشتری قرار دهند.

خطیبی ادامه داد: آنها می توانند حتی در شورای امنیت علیه ایران قطع نامه بگیرند و تحریم ها را علیه ایران بیشتر کنند که برای مقابله با آنها باید آمادگی داشت.

مدیر اسبق اموربین الملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه در چنین شرایطی بازگشت نفت ایران به بازار جهانی سخت خواهد بود اظهار کرد: الان تقاضا برای نفت خام کم است مگر آنکه تقاضای جدید برای نفت خام ایجاد شود  که قطعا در کوتاه مدت این موضوع رخ نخواهد داد و شاید با فروکش کردن ویروس کرونا این موضوع رخ دهد که البته در بلند مدت یا خوشبینانه در میان مدت خواهد بود بنابراین پیشنهاد من این است که شرایط فعلی اقتصاد را واقع بینانه ببینند و برنامه خود را را بر اساس توهمات نچینند؛ من تاکید می کنم که نباید اقتصادمان را به مولفه های بیرونی گره بزنیم و باید روی توانایی های خودمان متکی باشیم.

وی با اشاره به تجربه ایران در خصوص قبل و بعد از برجام گفت: کشور یک بار از سیاست های اتخاذ شده مسئولان ضربه خورده بنابراین نباید دوباره موج جدید راه انداخت و کشور را معطل نگه داشت که شاید تحریم ها برداشته شود.

انتهای پیام/  

۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۰
کد خبر: 5653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha